Skaffar du en valp? Grattis! (Sätt in att jag hoppar upp och ner för dig!) Det är spännande, men att vara en husdjursförälder kan kännas överväldigande – speciellt om det är första gången – eller så har det gått LÄNGE (som i, du har haft en äldre hund i några få år). Det finns mycket att lära både du och din nya valp. För att säkerställa en smidig övergång bör dina ansträngningar börja innan du tar hem din dyrbara valp. Lyckligtvis för dig har vi sammanställt den ultimata nya valpchecklistan för att komma igång.

Nedan är en lista med 12 viktiga förnödenheter du behöver för ditt nya pälsbarn:

1. När du plockar upp din valp, försök att gnugga en filt eller en mjuk leksak eller t-shirt (eller en du bar när du hämtade din valp!) på DIG SJÄLV (inte kullkamrater eller mamma – vilket kommer att förvirra valpen när han kommer hem – och kanske stressa honom) så att din valp kan vänja sig vid DIN doft… På så sätt när du kommer hem till den “nya omgivningen” har din valp något som har en bekant doft – DU, den nya flockmedlemmen – för att trösta dem!

2. Rätt näring för din valp är avgörande. Börja dem med förstklassigt husdjursfoder. Det bästa alternativet är ett som har högre protein och högre fett för att hjälpa din nya valp att utvecklas ordentligt. Kom ihåg att en liten hundras är en valp i 12 månader, och en stor hundras är en valp i 24 månader. Vi bryr oss SÅ mycket om detta och känner till de långsiktiga effekterna av näring på våra valpars tillväxtstadier, och särskilt våra blodlinjer och raser. Speciellt vissa valpfoder kan leda till hypertillväxt hos labradorer som resulterar i ledvärk och problem mycket tidigt! Du hittar länkar till maten vi rekommenderar (om du köper en valp av oss behöver vi en): Antingen den häreller den här!

3. Alltid ha små godingar, eller godsaker som du kan dela upp i små bitar till hands, eftersom träningen börjar så fort du tar hem din valp. Du vill ge dem massor av belöningar som de lär sig, men inte massor av kalorier. Så prova att shoppa igenom några av dessa!

4. Se till att få BPA-fri mat och vattenskålar. Rostfria skålar med gummibotten som inte tippar eller halkar är bäst. Vissa hundar kan få “akne” runt munnen från skålar gjorda av plast som hyser bakterier med tiden, så sikta definitivt på det bästa. Rostfria hinkar kan vara till hjälp om du matar i lådan och inte vill ha spill! (klicka här för hinkar)

5. För säkerhets skull, skaffa dem en utbrytarkrage som gör att din valp kan komma loss om halsbandet fastnar i något. Du kanske föredrar att använda en sele som är lättare på halsen om de skulle dra sig undan.

6. Ha en läder- eller nylonkoppel (vi föredrar denna ENGELSKA ledning – det kommer du också!) som är tillräckligt lång så att du bekvämt kan gå med din valp bredvid dig, men tillräckligt kort för att den inte ska gå med DIG. Att träna din valp redan från början för att gå vid din sida kommer att ge er båda många glada promenader.

7. Om du planerar att träna låda, skaffa en låda till ditt hem som är tillräckligt stor för att din valp ska kunna stå, sitta och lägga sig. Om lådan är för stor kan din valp råka ut för olyckor i den. Generellt sett gillar en valp inte att potta där han eller hon sover. Det bästa alternativet på lång sikt är att ha en stor låda med en flyttbar avdelare så att den kan anpassa sig och växa med valp! Vi kommer att ha dessa tillgängliga, såväl som andra föremål i vårt “valplådapaket” om du skulle vara intresserad. För mer info och vad som finns i paketet maila oss på bestinshow@emlabradors.com.

8. Välj ut en mjuk, mysig säng och sköna filtar du kan använda inne i lådan eller någon annanstans i huset. Länken som ingår är en säng som är vår favorit genom tiderna och som ger din valp utrymme att växa – och – bolstren blir inte utslitna och krossade – det här är en säng för livet!!! (har till och med en kylande gelpad i sig)

9. Potträningsmaterial, som pottlappar av kissskydd för stadsbor, är viktiga för att hjälpa potträna din valp! Liksom gott om bajspåsar och fläck- och luktborttagningsmedel … för olyckor kan och kommer att hända!

-Enzymatisk teknologi bryter ner urinproteiner gömda i din matta
– Rengör urin ända ner till undergolvet
-Unik bakterieblandning neutraliserar tuffa lukter snabbt
-Tar bort urinfläckar och lukt permanent istället för att bara maskera det
– Hjälper till att förhindra upprepad markering
-Effektiv på både gamla och nya fläckar
– Säker att använda på mattor, klädsel, hårda ytor, cement och alla andra vattensäkra ytor

10. Roliga hundleksaker att leka och gosa med när du är borta kommer att få din valp att känna sig mer hemma. Se till att leksakerna är hållbara för att stå emot mycket tuggning, eftersom din valp kommer att få tänder! Vi rekommenderar särskilt detta CBD-infunderat ben för att hjälpa till att lugna din valp vid sänggåendet och när det behövs.

“Chillax Bone”

11. Valp grooming leveranser som schampo, tandkräm för husdjur, tandborste för husdjur, nagelklippare och borstar anpassad till ditt husdjurs päls kommer att göra badtiden mycket lättare för både dig och din nya lurviga vän.

12. Slutligen, skaffa definitivt ID-taggar för att säkerställa att din valp alltid kan hitta hem! Du kan skräddarsy dem online, på din veterinärklinik eller på Petco. Mikrochips är också en permanent identifiering som vi varmt rekommenderar! Läs mer om det här.

Dessa är alla bra för hemmaträning och grooming, men se till att du tar din nya hundkamrat till din veterinär för en nos-to-tail-undersökning. Att veta att du har en frisk valp kommer att ge dig sinnesfrid idag, och rutinkontroller kommer att ge dig sinnesfrid i många år framöver.

Valpar är söta och lekfulla och ett bra tillskott till din familj. Njut av din nya BFF!Source link

Categories: hundar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.