Probiotika för hundar: Har vi haft fel hela tiden???

Och har vi gett fel stammar för hundar med antagandet att “vad som fungerar för människor fungerar för hundar?”

Under det senaste decenniet har amerikaner blivit mer och mer bekanta med sina egna “mikrobiomer” och hur det påverkar vårt immunsystem, matsmältning och allmänna hälsa. (Mikrobiomet är samlingen av alla mikrober, såsom bakterier, svampar, virus och deras gener, som naturligt lever på våra kroppar och inuti oss. Även om mikrober är så små att de kräver ett mikroskop för att se dem, bidrar de i stort vägar till människors hälsa och välbefinnande. De skyddar oss mot patogener, hjälper vårt immunsystem att utvecklas och gör det möjligt för oss att smälta mat för att producera energi.)

Men hur är det med våra hundar? Vi pratar om “art-lämplig” mat för hundar – men visste du att det finns art-anpassade probiotika för hundar? (Helt annorlunda än de som gör det bra i våra mänskliga kroppar) Om du matar fel “stam” kommer det att göra ingenting. Så låt oss prata om hur artlämpliga probiotika gynnar våra gosiga hundar. Probiotika:

*stimulera tillväxten av goda bakterier i tarmen

*stödja ett hälsosamt immunförsvar

*blockera kolonisering av patogener i matsmältningsspåret

*hämma tillväxten av dåliga bakterier

*producera nyttiga metaboliter

*Hjälp till korrekt matsmältning (ingen GAS!)

KOM IHÅG: En bra balans av både probiotika, prebiotika och fibrer är VIKTIGT för en korrekt matsmältning

-Rätt balans mellan prebiotika (matar probiotika) och probiotika, och fiber är KRITISKA för optimal matsmältningshälsa.

-Dåligt smälta proteiner kan resultera i gaser och uppblåsthet.

-En ordentlig blandning av lösliga, olösliga, jäsbara och icke-fermenterbara fiberkällor kan förhindra orolig mage

– Avföring påverkas kraftigt av obalanserade fiberkällor samt matsmältbarheten.

Sedan 2008 har vi sett de största förändringarna i hundmatsrecept på grund av problem med leveranskedjan. Många hundmatsföretag säljer antingen ut till större företag (tappar kontrollen över kvalitetskontroll), eller så gör de billigare eller byter ingredienser utan att meddela konsumenten. Jag kan inte berätta hur många jag pratar med varje dag (i det blå på sociala medier) som säger till mig: “Jag har gett XXX mat i så många år och nu kliar min hund, illaluktande och gör gillar inte maten eller kräks eller kämpar med formad avföring (en stor sak för de av oss som plockar upp varje bit som kommer ut – så ju mindre och ju fastare desto bättre!)

För de som kämpar för att hitta ett hundmatsföretag som fortfarande är privatägt, inte billigare sina ingredienser och i själva verket förbättrar sin mat medan resten av flocken minskar, Jag rekommenderar att du kollar in den här raden av livsmedel Jag har litat på i över 24 år. Bästa nyheten: maten är prisvärd och du matar MINDRE än andra märken—nästan 1/2—så att du faktiskt SPARAR till slut! (Jag träffade faktiskt en person som matade 6 koppar om dagen av en “billig” mat när hon kunde mata 2 koppar av en kvalitets-/premiummat!) Som uppfödare får jag hela tiden frågan om vilken mat jag rekommenderar och varför. Tja, detta är bara en del av varför min tillitsfaktor har ökat med denna mat under åren. Varje gång ekonomin förändras blir de bättre. Och nu har vi en LAMM formel också!!!

Så här är du en kunnig shoppare när det gäller att undersöka kibble med probiotika:

Artspecifik blandning

 • De flesta probiotika på marknaden kom från kor eftersom de var avsedda för användning i kor, grisar och kycklingar.
 • De probiotiska stammarna som valts för Life’s Abundance-foder är idealiska för att stödja hundens eller kattens mag-tarmkanalen eftersom de kommer från friska hundar och katter.
 • En stam gör inte tillräckligt i tarmen för att ge full nytta. Med både det övre och nedre GI att överväga, plus alla olika funktioner hos olika probiotika, från näringsabsorption till att dämpa stressrespons, finns det ingen silverkula probiotisk organism som kan göra alla jobb.

Leta efter garantin

Här är en hemlighet – att se probiotika listade på en etikett kan ge en falsk känsla av säkerhet eftersom de många gånger inte är garanterade. Utan den garantin som visas i den garanterade analysen, finns det inget sätt att veta om probiotika fortfarande kommer att vara lönsamma när din hund eller katt konsumerar dem. Garantin täcker produktens hela hållbarhetstid.

DENNA SLÅS AV INGREDIENSER ÄR BRA FÖR KÄNSLIGA MAGAR, LÄCKANDE TARMSYMDROM OCH ALLERGIER! (lägg till de stora enzymerna som behövs för att smälta maten som äts ordentligt!)

Så varför skulle inte ett varumärke bara gå vidare och göra garantin, frågar du dig? Vi kan inte tala om någons motiv, men det finns några saker att tänka på:

 • Det är inte lätt att få levande probiotika på hundmat och kattmat. För att säkerställa överlevnaden måste de dammas på efter tillagning. Denna utrustning är otroligt specialiserad och inte alla tillverkare har den. I de allra flesta fall kommer inte probiotika som blandas in före tillagningen att överleva. Ändå kan de fortfarande visas på etiketten, vilket ser tilltalande ut för konsumenterna.
 • Att lämna en garanti sätter varumärkets rykte på spel hos både kunder och tillsynsmyndigheter. För Life’s Abundance, när en ingrediens är lika viktig för hälsan som probiotika är, tycker vi att det är viktigt att vi erbjuder dig den garantin.
 • Eftersom en garanti motsvarar en rekommendation, skulle varumärken inte vilja stå bakom ingredienser av mindre kvalitet.

Glöm inte (någonsin) fibern

Vad du kanske inte vet är att för att vara som bäst behöver probiotika en partner för att underblåsa deras hälsobringande äventyr. Det är där fiber kommer in. “Behöver mer fiber” är ett välbekant popkulturskämt varje gång någon upptäcker sig oregelbunden.
Men hur ofta har du tänkt på denna truism för din hund eller katt? Även utöver avföringskvaliteten spelar prebiotiska fibrer en viktig roll:

 • Så mycket mer än bara avföringskvalitet, när korrekt kostfiberjäsning uppnås, ger fibrerna näring till probiotika.
 • När det gäller fiberblandningar i djurfoder är det lätt att få fel och mycket, mycket svårare att få det rätt. Konsekvenserna kan inkludera gaser, matsmältningsbesvär, sämre näringsupptag och lös eller inkonsekvent avföring.
 • Eftersom kostfiber är så avgörande för tarmhälsa och spelar en ledande roll i den övergripande näringen, har Life’s Abundance lagt ner år av arbete på att skapa skräddarsydda blandningar.
 • Det finns en överväldigande mängd nyanser som utgör skillnaden mellan ett acceptabelt eller anständigt näringsresultat och ett exceptionellt näringsresultat. En av dessa faktorer är fiberjäsning. Även dåligt fermenterade fibrer kan producera vad som ser ut som en bra pall. Life’s Abundance förstår dessa nyanser och engagerar världsledande experter för att skruva upp ratten för fiberblandningskvalitet.
 • *** SE UPP eftersom många hundfoderformler lägger till “tomma” fibrer som inte är fördelaktiga på något sätt, förutom att fylla på maten som var mer full av artlämpliga näringsämnen och ingredienser innan de ÄNDRADE sin formel. DET FÖRÄLDRA TIPS: Håll din etikett borta från din hundmat och kontrollera den årligen!

Klicka här för ingredienser i ALLA LIVSTEDER formelSource link

Categories: hundar

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.